Hvad er SEO og hvordan kommer jeg højere på google ?

Hvad er SEO og hvordan kommer jeg højere på google ?

Hvad er SEO ? det er et ofte stillet spørgsmål. Det er vejen til, at din webside kommer højere på google! Men hvordan ?

En de mest stillede spørgsmål når det kommer til marketing er “hvad er SEO” og “hvordan kommer jeg højere på google”. Hvilket er et ret kompleks spørgsmål at svare på. Google er nemlig en meget kompleks organisme, der kigger på hundredevis af faktorer. Derfor er SEO tit en ret overskuelig post at gå igang med, det fører også til at virksomheder hurtig bliver snydt af marketing “eksperter” senest f.eks. set med sagen om Marketing Saver.

Men hvordan skal du / i så komme igang uden at det bliver uoverskueligt ?

For at få hul på bylden er det bedst at bryde denne store opgave ned i mindre. Det er en god ide at tage de vigtigste punkter først. Der findes nemlig masser af små detaljer der giver en ændring, men er knap så vigtige.

SEO kan brydes ned i 2-3 vigtige punkter du bør have styr på som det første. Det gør straks opgaven lidt mere overskuelig og fører også til at du nemmere kommer igang. De følgende 3 punkter bør der være styr på helt fra starten.

Backlinks viser at din side er populær

Hvad er SEO og hvordan kommer jeg højere på google ?Backlinks er links der henviser til din webside. Ordet kan være lidt misvisende, da det ikke behøves og være links “tilbage”. Har din webside eller webshop en masse backlinks, må det betyde at den er populær. Det er ihvertfald en af de vigtige faktorer google beregner værdien på din webside eller shop. Det betyder at jo flere backlinks du har, jo bedre bliver du placeret på google.

Når du får links fra andre sidder er det så dertil også vigtigt at de rette ord linker. Er der en blogger der skal skrive om dig og du handler med bukser. Så skal ordet “bukser” laves til et link til din side. Gerne direkte til siden med bukser. Dermed får du ekstra værdi på søgeordet “bukser” på google.

Tekster på din webside skal være skrevet med omtanke

Hvad er SEO og hvordan kommer jeg højere på google ?Når du skal tilføje tekster eller produkter på din webside, skal du allerede inden du går igang med teksten tænke søgeord. Du skal have en ide om hvad folk søger på, for at finde netop den side / produkt du er ved at lægge ind. Skal du f.eks. sælge en “sort læder pung”, så gælder det om at have “sort læder pung” med i teksten. Hvis søgefrasen er “sort læder pung” skal den være nævnt det rigtige antal gange og de rigtige steder i teksten. Det kan også være det gælder om kun at optimere for “læder pung”. Derfor skal du inden du starter teksten have styr på hvad søgeord du vil / skal findes på.

Din tekst skal ikke kun være 100 ord. Det skal være en grammatisk korrekt tekst med indhold. Lav en fyldig beskrivelse af dit produkt eller giv dit indlæg noget indhold. En 300 – 500 ord betegnes som et godt indlæg.

Metabeskrivelse, metatitel og billeder er vigtige elementer du ikke må glemme. En metabeskrivelse samt metatitel er den tekst der vises på google. Det gælder om at have en fangende tekst, der giver lyst til at trykke. Teksten skal dertil også gerne indeholde dit søgeord.

Det at skrive tekster er en utrolig vigtig del af dit SEO. Det er den information google skal bedømme dig på. Så brug tid på at gøre det rigtig første gang.

Search console og analytics hjælper google

Med search console der også kaldes webmaster tools, giver du google direkte information om de undersider du har på websiden. Det gør det langt nemmere og hurtigere for google at indeksere din side. Denne hjælp belønnes ved at nye links hurtigere kommer ind på google. Sammen med analytics får google også lidt indblik i dine besøgende og den data der følger med deres besøg. Det er ikke nogen direkte relation mellem analytics og SEO, men den hjælper dig med at holde styr på hvad kunder du har på siden, samt hvad du skal fokusere mere på.

Search console er gratis at bruge og nemt at sætte op. Har du allerede analytics installeret, kan du nemt tilføje siden og tilføje dit sitemap. Google får nu en opdateret liste over de undersider og produkter du har på dit domæne.

Nu er du igang

Når du har styr på disse 3 punkter bliver det noget nemmere at komme videre. Du har fået startet med et godt fundament der gør det nemmere at komme videre. Husk, når du laver ændringer kommer de ikke dagen efter, så lav dem løbende og hold øje med ændringerne.

Har spørgsmål eller brug for hjælp til at komme igang, så skriv eller ring.

[]