Redirect – genbrug dine URL’er

Hvad sker der når du sletter indhold ? Laver du redirect på dine sider eller mister du blot den link værdi ?

Redirect - genbryg dine URL'erDe færreste tænker over hvad der sker med de URL’er de sletter på deres webside. Redirect er for de fleste nok et fremmedord og ikke noget der betyder så meget. Sandheden er at du kan gå hen og miste besøgende ved tankeløst at slette indhold.

Har du fået oprettet et produkt eller en side der ender med at få en god placering, så vil den skabe en del trafik. Når du har disse sider med god placering, gælder det om at værne om dem. Skulle det blive nødvendigt at slette en side, der ligger godt placeret, anbefaler vi at du genbruger dens URL. Det kan gøres på forskellige måder. Du kan taste en ny tekst ind på den samme URL eller blot lave en redirect. Der er ingen tvivl om at det bedste er hvis google finder en god tekst der. Men så længe den ligger indekseret ville det være dumt blot at slette linket. En redirect sørger for at kunderne bliver sendt til en anden side, således går dine besøgende ikke tabt på fejlsider.

Hvad skal man taste ind istedet eller hvor skal de sendes hen?

Redirect - genbryg dine URL'erAlt efter om det er produkter eller info-tekster kan du sende dem over til tilsvarende sider. Du kan også vælge at ændre teksten til noget nyt, men med samme tema. Skulle det f.eks. være et produkt, så kan du lave en redirect til et nyt produkt af samme type. Således lægger kunden ikke altid mærke til at du egentlig har sendt dem videre.

Er det en tekst du har skrevet, så gælder det om at sende dem videre til noget der omhandler samme tema. Skriver du teksten helt ny, så gælder også her, skriv om noget der har samme tema. Laver du helt om på det eller sender brugeren til en side med indhold, der ikke omhandler det samme vil de nok forlade din side igen.

Uanset hvad, så er det en god ide at være på forkant med redirect. På den måde mister du ikke dine besøgende fra organisk søgning eller andre sider der linker til dig.

Når du sletter et produkt eller en tekst, så sørg for at lave en omdirigering (redirect). Dette kan du typisk gøre ved at få et modul installeret på din webside / i din webshop. Det er iøvrigt også en del af din SEO at have styr på dine URL’er

Har du ikke allerede mulighed for at lave redirects på din webside, så kontakt os for at høre nærmere om hvordan du kommer igang.

[]