SSL certifikat

Hvad er SSL certifikat ?

SSL certifikatSSL certifikat er noget du skal have på din webside for at sikre dine besøgende. Med et SSL certifikat får du den lille hængelås på din webadresse og din URL vil starte med https://.

Et SSL certifikat sørger for at de data dine besøgende afgiver til websiden bliver krypteret. Det kan være når de laver en bestilling i din webshop eller sender dig et spørgsmål. SSL sørger for at andre ikke kan opsnappe hvad dine besøgende indtaster.

Køber du et SSL certifikat vil du ydermere via dette certifikat kunne identificere websidens navn med det pågælende certifikat. En slags sikkerhed for at den side du er på også er den de udgiver sig for.

Det primære er at du er sikret mod hackere ved at indholdet er krypteret. Der findes gratis løsninger du kan tilføje din side, så dine kunder og besøgende kan føle sig trygge.

Hvorfor skal alle pludselig have SSL ?

httpsGrunden til at det er blevet så aktuelt, er fordi Google har valgt at give ekstra points til de sider der har SSL. Har du altså ikke SSL på din webside, vil Google skubbe dig bag dem der har i deres søgninger. Dermed er SSL pludselig også blevet en del af SEO pakken.

Vil du beholde din ranking på Google fremover, er det en god ide at investere i opsætningen af SSL på din webside eller webshop.

Hvordan virker SSL certifikatet?

SSL virker lidt på samme måde som hvis du sender i en kuvert kontra et postkort. Uden SSL er informationen reelt set tilgængelig for andre. Pakker du det dog ind i en “sikker” kuvert, er det først når kuverten åbnes hos virksomheden du har sendt til, at informationerne er tilgængelige.

Dermed sikrer du at det dine kunder indtaster, også kun læses af dig. Når det gælder webshop er det vigtigt at betalingsdata er krypteret. Her kan du så være helt rolig, alle kortbetalings systemer har i forvejen kryptering.

Kryptering fungerer på forskellige niveauer, fra 40 bit til 256 bit. En kryptering med 256 bit er naturligvis bedst og vil sikre dine besøgende bedst. De gratis varianter du finder på markedet har ikke det højeste bit tal. Kryptering med 256 bit er noget du skal købe dig til.

Certifikat niveau

Certifikater kommer i 4 niveau, hvor det første er ingen kryptering. Derfor snakker man reelt set kun om 3.

  1. Det første er en ren kryptering, hvor firmaet bagved ikke verificeres. Her snakker vi om en ren kryptering af de informationer der sendes frem og tilbage.
  2. Et virksomheds-valideret certifikat beskytter både med kryptering og sikrer at det pågældende certifikat også tilhører den side du befinder dig på. Her beskytter du både data og identitet.
  3. Det udvidede virksomheds-certifikat kræver en længere godkendelse af den pågældende virksomhed og ejeren. Til gengæld får du med dette certifikat også den grønne adressebar, så din virksomhed skiller sig yderligere ud. Her viser du som firma at du lægger stor vægt på din kundes sikkerhed.

Har du spørgsmål til SSL certifikat så kontakt os endelig.

[]