Domain Authority og Backlinks giver bedre placering

Domain Authority og Backlinks giver bedre placering

Domain authority og backlinks er det du skal arbejde i for at få en bedre placering

Når man snakker placering på google kommer man ikke uden om domain authority og backlinks. De 2 går nemlig hånd i hånd. Spørgsmålet er blot hvad de hver især gør og hvad du skal med dem?

Lad os starte med domain authority. Det er et tal der er udviklet af Moz som et tal der indikerer websidens værdi om man vil. Det er et tal der angiver din søgemaskineplacering, som også giver en ide om din sides popularitet. Som vi alle ved, så får man en bedre placering på google, jo mere populær din side er. Derfor gælder det om at have så høj en værdi her som muligt.

Det store spørgsmål er hvordan man får en højere værdi. Hvad er det der skal til for at dette tal vokser. Overordnet er det dybest set blot en indikator for hvor mange backlinks man har. Det er så her de to kommer til at gå hånd i hånd. Dette tal stiger nemlig løbende, jo flere der linker til din side.

Giver links fra alle sider en bedre værdi?

Domain Authority og Backlinks giver bedre placeringMan kan nu fristes til at tro, at man kan oprette en masse domæne og linker til et bestemt domæne. Hvilket jo så skulle give dette domæne en utrolig stærk placering. Det er desværre ikke helt tilfældet, google er nemlig ret snedige når det kommer til at placere website.

Der bliver i vurderingen nemlig medtaget, hvilken værdi siderne har der linker til dig. Har du f.eks. et link fra en side som ekstrabladet.dk så er den langt mere værdifuld en 100 links fra sider med nul i domain authority. Derfor gælder det om at få dine links ind på så kendte og populære sider som muligt.

Hvordan får jeg backlinks ?

Der findes et hav af forskellige måder at få backlinks på. De 3 der nok virker bedst er de følgende.

  • Linkbyt : Her bytter du link med en anden side ejer. Husk at byt i trekant princippet. Typisk er det gratis.
  • Køb af link : Få en blogger eller avis til at lave en artikel om dig hvor dit link indgår. Det koster normalt penge.
  • Kommentarer og forums : Skriv kommentarer på forskellige blog sider hvor du kan indtaste dit domæne eller skrive indlæg i forums, hvor du kan angive domæne i tekst eller som profil link. Det giver ikke en lige høj værdi hos alle, da mange af disse sider bruger “nofollow” tags.

Jo højere din værdi jo bedre placering!

Domain Authority og Backlinks giver bedre placeringGrunden til at man skal bruge energi på at skabe backlinks, er som også beskrevet i indlægget “Backlinks skaber flere besøgende“, at man får en bedre placering på google. Jo højere en værdi din side har, jo mere ser google den som værd at vise. Dine placeringer på google stiger typisk i takt med at din domain authority stiger. Hvilket gør at du også derefter oplever højere besøgstal på din side.

Så vær kreativ og brug tiden på at indtaste dit domæne så mange steder du kan. En lille fodnote er, sider som facebook og instagram giver desværre ikke den store værdi, da de er sat som “nofollow” sider. Desuden er links fra sociale medier ikke virkelig en værdi der bliver regnet for meget ved google.

Vil du gerne vide mere om din websides placering og værdi så skriv eller ring.

[]