Undgå at få en hacket webside

undgå en hacket webside

Et vigtigt emne for tiden er at beskytte sig mod angreb og få en hacket webside.

Mange webside ejere står pludselig med en hacket webside, hvilket også sker for dem der har et smart system som WordPress. Derfor er det vigtigt at du gør dig tanker om dette og evt. gør nogle tiltag. Der finde mange forskellige måder at sikre din side på. Ydermere findes der også små fif der gør det lettere at fikse problemet, hvis skaden er sket.

En af de første ting vi kan anbefale er at få et webhotel, hvor du selv via en administration kan lave back up. Skal du have din webudvikler til at lave en backup, kan det hurtigt blive dyrt. Alt efter din sides omfang og indhold, kan de tage lang tid at genskabe din data, hvis ikke der løbende tages backup. Derfor bør du have et webhotel, hvor der flere gange dagligt tages backup.

Det næste emne er sikkerheden på din side. Der findes forskellige plugins der kan hjælpe dig. WordPress har selv udviklet deres Jetpack, der nærmest kommer med automatisk i dag. Denne hjælper dig med at afværge en del “brute force” angreb. Du kan også få installeret bedre sikkerhed direkte på din server, men dette kræver det er muligt hos din udbyder. Langt de fleste angreb fjernes med simple plugins som Jetpack.

Det er vigtigt at opdatere sin webside

undgå en hacket websideNår dette er sagt er det vigtigt at forstå, at der stadig kan komme angreb, uanset hvor godt du sikrer dig. Opdateringer løser tit små huler der bliver fundet i dine plugins. Dermed er det essentielt at du opdaterer for at undgå en hacket webside.

Opdatering gavner på mange plan, ikke alene gør de at din webside er mere tidsvarende, de sørger også for at lukke sikkerhedshuller. Det er dog vigtigt at både webside og server siden ligger på er opdateret. En kæde er kun så stærk som sit svageste led, dette gælder bestemt også her.

Ved en side som wordpress er det utrolig nemt selv at holde sin side opdateret. Med den rigtige webhotel udbyder har du dertil mulighed for at lave backup gratis. Dette kan både være nødvendig ved en hacket webside, såvel som hvis en opdatering til et plugin laver en graverende fejl.

Forbyg mod sikkerhedshuller på din webside!

En af de afgørende faktorer for ikke at få hacket din webside er ikke at have usikre plugins eller kode på din webside. Når du skal installere et plugin, er det en gode ide at læse anmeldelser. Du kan se om den er populær og bruges af mange. Er det en plugin uden anmeldelser og med 10 downloads, så hold dig langt væk. Her kan du ikke være sikker på at sikkerheden er i top.

Sørger du for kun at have plugins fra anerkendte udbydere, holder dem opdateret og har sikkerheds-plugins, så er du sikret langt hen ad vejen.

Som sidste bemærkning er det vigtigt at huske, at din side altid kan blive hacket. Uanset hvor godt du sikrer den, kan der komme et angreb igennem. Sørg for at have en god backup. Skulle skaden ske, kan du køre din backup og kigge på løsning af og lukning af problemet.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.